Blog

A környezetbarát termékek jelentősségei

2021.03.30 10:43

ÖKO termékek

 

  1. Szeretnéd, hogy az unokáid is élvezhessék a Föld adta lehetőségeket?
  2. Számodra is fontos a környezetvédelem? 
  3. Szelektíven gyűjtesz? Komposztálsz? Biológiailag lebomló anyagból vagy újrahasznosított anyagból készült termékeket vásárolsz?
  4. Igyekszel elkerülni a pazarlást?
  5. Próbálsz kevesebb hulladékot termelni?

Akkor a megadiszkont.hu öko termékei valószínűleg elnyerik majd a tetszésedet!

A környezetvédelem mindig is fontos volt, de talán még sosem volt ennyire aktuális. Hosszú évek óta halljuk, látjuk, érzékeljük, hogy kizsigereljük a Földet, azt, ami életet ad nekünk. Nem törődünk vele, csak halmozzuk az élvezeteket, mondván, hogy ez Velünk úgysem fog megtörténni. Ez csupán önámítás. Az autók, repülőgépek, gyárak, ipari gépek, állattenyésztés, erdőírtások stb. azok a területek, amelyekre csak kis befolyásunk van magánemberként, azonban egyén szinten is nagyon sokat tehetünk a háztartásunk és a saját életvitelünkbe hozott változtatásokkal.

Mindent becsomagolunk, sőt a csomagolóanyagokat is becsomagoljuk, a zöldségeket is egyszerhasználatos műanyagzacskóba tesszük, ami az első alkalommal szétszakad és használhatatlanná válik. Lefóliázott tálcákon vesszük a zöldségeket, húsokat a szupermarketekben. Egyre több feldolgozott, félkész, kész ételeket eszünk, mert „így gyorsabb”. Saláta helyett már saláta keverékeket választunk, vagy előre feldarabolt zöldségeket veszünk, hogy ne kelljen felvágni. A nagyobb baráti vagy családi összejövetelek, bulikra, koncertek, fesztiválok alap kellékei az egyszerhasználatos műanyag poharak, tányérok, evőeszközök és szívószálak voltak – szerencsére csak voltak, mert 2021-től az EU-ban tilos ezeket használni.

Amíg nem voltak alternatívák addig sokan nem tudtak vagy nem akartak változtatni, hiszen nem volt jobb megoldás, de szerencsére megjelentek a bambuszból készült termékek, az újrahasznosított anyagból előállított tányérok, poharak, amelyeket a kommunális hulladékgyűjtőbe vagy komposztálóba lehet elhelyezni. Már lehet kapni zöldségeknek való mosható anyag zsákokat, a megvásárolt termékeinket tehetjük vászon táskába, amik kis helyen elférnek, így nem kell boltban külön vennünk műanyag zacskót, de az újrahasznosított komposztálható papírtáskák is ugyan ilyen kiváló választásnak bizonyulnak. Az iskolai szendvicseket az alufólia és a frissen tartó fólia helyett, méhviasz felhasználásával készült zsákokba, szalvétákba is lehet csomagolni – ha nincs túl meleg és gyermekünk nincs egész napos kiránduláson.

Az otthoni takarítás is lehet környezetkímélő, ha a megszokott eldobható papírtörlő helyett viszkózból és kukoricából, vagy mosható mikroszálas újrahasznosított PET palackokból készült törlőkendőt használunk. A mosogatáshoz a színes szivacsokon túl is van élet, az agavé cellulóz szivacs minden tőle elvárható feladatot teljesít és az elhasználódását követően sem dobunk káros hulladákot a szemetesünkbe. Ha már a szemetes szóba került, nem mindegy a szemeteszsák minősége sem így, ha tehetjük válasszunk újrahasznosított műanyagból készült zsákokat.

Természetesen rendkívül sok lehetőség van még, amelyet bevezethetünk, pl.: a kőolajszármazékoktól mentes mosószerek és öblítők alkalmazásától elkezdve a mosódión, a mosható pelenkákon és tisztaságibetéteken át a csomagolásmentes boltokban és a piacokon megejtett vásárlásokig, a sor végtelen. Egy dolog biztos, valahol el kell kezdeni és akármilyen kis változtatásokat vezetünk be fokozatosan az életünkbe, mindig ott lesz a tudat, hogy Mi már ezzel is rengeteget tettünk a Földért valamint a saját és a következő generációk egészségéért.

 

A megadiszkont.hu kínálatában számos terméket megtalálhatsz a környezetbarát életmód támogatásához!

 

https://megadiszkont.hu/spl/310233/Kornyezetbarat-haztartasi-eszkozok?infinite_page=2

 

olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.